Vaargebied

Rondvaart Lauwersmeer: Het vaargebied van rondvaartboot Vlinderbalg is hoofdzakelijk het Lauwersmeer. Dit gebied bestaat deels uit Nationaal Park en deels uit ruim vaarwater. Tijdens onze vaartochten vertelt de kapitein over de historie van het gebied maar ook over alle flora en fauna die er onderweg te zien zijn.

In de vroegere Lauwerszee is er sinds 1969 van alles gaan groeien en bloeien. Door de diverse ecologische ontwikkelingen zijn er ruim 40 jaar na de afsluiting van het gebied onder andere allerhande soorten watervogels te zien zoals lepelaars en diverse zwanen, roofvogels als kiekendieven en diverse arenden; maar ook konikpaarden en schotse hooglanders die hier als begrazers zijn ingezet. Beleef aan boord deze prachtige reis van verleden naar heden en ondervind hoe de natuur zich nog steeds ontwikkeld.

Rondvaart Lauwersmeer met groepen

Voor groepen kunnen er in overleg diverse routes worden bevaren. Met als uitgangspunt Oostmahorn kunnen we via de Slenk en Reitdiep naar Zoutkamp en Garnwerd varen of kunnen we via het Dokkumer Grootdiep en de Dokkumer Nieuwe Zijlen naar Dokkum varen.